Telefon: +46 60 16 00 00 | E-post: q.sundsvall@strawberry.se

Tony Naima – q.bar live

Tony Naima är uppväxt i Härnösand. Det var inte alltid självklart att det skulle bli musik, men när valet skulle göras mellan hockey och musik så blev det ändå musiken som vann. Han började tidigt spela i band, och med bandet Bruse så kom chansen att få komma ut och spela runt om i sverige.

Första soloskivan (Imprints) gjordes 2004, men släpptes aldrig riktigt efter dispyt med skivbolaget. Ett par år senare så gjordes skivan Dismember, som bestod av tolkningar på det svenska dödsmetallbandet Dismember. Skivan hyllades av kritiker runt om i europa, men det blev även ett par dödshot av upprörda fans från sydamerika.

Tony Naima började ytterligare några år senare att spela tillsammans med Moa Holmsten, och efter att ha varit gitarrist i hennes band så tog han också producentrollen när hennes skiva Bruised arms and broken rhythm skulle spelas in. Den släpptes på ett amerikanskt bolag, och det har därefter blivit turnerande, dels i USA men också en del runt om i Europa.

Tonys Superalbumet A BIG YEAR innefattar 12st album, som alla släpptes i början på 2022. Så efter si sådär 105 nyutgivna låtar så kan man nog säga att det blir ett Best of 2021 gig. Med sig har Tony, Patrik Grundström på bas