Telefon: +46 60 16 00 00 | E-post: q.sundsvall@strawberry.se

Jessica Falk

Nashvilleproducerade Jessica Falk släpper sin nya EP – Survivors med denna releasekonsert!
Med en livsresa som få låter hon det avspeglas i hennes texter och musik med en känsla som går att ta på. Musikstilen är en mix av country och pop.

Jessica är uppväxt i Sundsvall och har periodvis spenderat mycket tid i Nashville, sedan 2010, där hon byggt upp ett stort nätverk av vänner i den inre kretsen av prisbelönade och legendariska musiker, producenter och låtskrivare. Detta har tidigare resulterat i 2 album och flera singlar.
Tidigt mötte hon pianisten och låtskrivaren Bobby Wood (Dusty Springfield, Johnny Cash, LeAnn Rimes m.fl.), som blev hennes mentor. Den aktade legenden har också varit mentor, låtskrivare och studiomusiker till superstjärnan Garth Brooks under hela hans karriär. Bobby var även nära vän och pianist till Elvis Presley. Jessica och Bobby har skrivit flertalet låtar genom åren i hans låtskrivarstudio i välkända Music Row. På EP:n har de skrivit balladen ”You´re The One”.

Övriga medlåtskrivare är Vip Vipperman, (Emmylou Harris, LeAnn Rimes, Reba McEntire m.fl.) och Scott Baggett (Alison Krauss, Bonnie Raitt, Jeffrey Steel m.fl.) som även har producerat EP:n. Den är inspelad i exklusiva ”Addiction Sound Studios” i Nashville.

Jessica säger: –”Jag känner att jag äntligen hittat mitt rätta musikaliska uttryck där jag gestaltar min livsglädje och en ny ton i mig själv”

På scenen:
Sång & Piano: Jessica Falk
Gitarr: Stefan Nordlander
Bas: Olle Söderlind
Trummor: Henrik Almgren