Telefon: +46 60 16 00 00 | E-post q.sundsvall@strawberry.se

Hannes Aitman

Hannes Aitmans kärlek till musik började tidigt och redan vid sex års ålder hade han skrivit sin första låt. Genom en mix av hans föräldrars musiksmak fastnade Hannes för rockmusik som KISS, Twisted Sisters och Guns N’ Roses. Men trots hans passion för musik och instrument dröjde det till tonåren innan han lade ner luftgitarren och började lära sig själv att spela gitarr på riktigt. Kort därefter visade sig låtskrivarkunskaperna.

Efter att introducerats till artister som Springsteen, Johnny Cash och Bob Dylan, visste Hannes att Americana var genren närmast hjärtat och låtskrivandes utvecklades därefter. Hannes tror på att skriva musik som får människor att känna något inombords, vilket visar sig genom hans djupa lyrics och rörande melodier. Det organiska old-school soundet låter som om det är taget från en annan tidsera, men faktumet att Hannes är född på 2000-talet ger soundet sin säregna touch. Hannes skriver och spelar in allt på egen hand, i sitt sovrum med hjälp av garageband på sin telefon.

I början av maj släpptes debutsingeln Dying For A Name och i augusti kom debut-EP:n med samma namn. Debuten har hyllats av bland annat Jan Gradvall som gav EP:n 4 av 5 i betyg. Titelspåret peakade även på en andraplats på Spotifys virala lista.