Telefon: +46 60 16 00 00 | E-post: q.sundsvall@strawberry.se

Daniel Gidlund – q.bar live

Den fjärde november släppte den rutinerade låtskrivaren, sångaren och producenten Daniel Gidlund EPn ’Never Ending Night’ som är berättelser om avslutad kärlek. Titeln anspelar på den där sista promenaden tillsammans innan den slutliga upplösningen.

Daniel Gidlund vars mest kända låt och sånginsats är Nause ’Made Of’ fortsätter sin solokarriär med en mer finstämd och känslosam EP. De nya låtarna är ärliga och utlämnande. Daniel har alltid haft musiken i sig men att ha gåvan betyder inte befrielse från tvivel. Det alltid är svårt att nå sin fulla potential och varje ny låt blir en utmaning att nå fram. Grunden i låtarna är alltid känslor som filtreras genom rådande omständigheter.

”Musiken och skapandet är det absoluta nolläget för mig. Det är en naturlig drivkraft som jag alltid dras tillbaka till. Mitt uttryck är melankoli med en gnutta hopp. Den dystra sidan av det hela ger mig kickar och euforiska känslor när allt sitter.”

Som sångpedagog och musiklärare är Gidlund väldigt säker i sin roll som musiker och artist. Som låtskrivare åt andra har han skrivit och sjungit topline på Nause ’Made Of’ 2011, sjungit på Dada Lifes ’Feed the Dada’ 2012, skrivit ’Holy’ tillsammans med King Princess 2016 innan hon blev sajnad av Mark Ronson.  Hans samlade verk har streamats över 100 miljoner gånger på Spotify. Hans solokarriär är en ständig resa där han får utlopp för personliga funderingar inramade av stämningsfulla arrangemang och melodier.

På scen 21.30