Telefon: +46 60 16 00 00 | E-post: q.sundsvall@strawberry.se

A Choir of Ghosts – q.bar live

En skimrande alt-folk-pärla och i all sin innerlighet något av en felande länk mellan Iron & Wine och en José González i sin finaste refrängform. Men också ett välregisserat drama präglat av svindlande höjder, nattsvarta djup och ett lika elegant som lidelsefullt samspel mellan falsett och tenor.

James Auger och hans skötebarn A Choir of Ghosts skänker ett behagligt och livsnödvändigt andrum i en samtid märkt av hetsiga jobbannonser, resursslöseri och en samhällston för kall för att nå fram till sin adressat. Han växte upp i den lilla fiskestaden Whitby i grevskapet North Yorkshire i nordöstra England, men har sedan några år tillbaka hittat hem bland de – i termer av hållbarhet och miljö – driftiga markerna i nordvästra Ångermanland. Väl där och hand i hand med den skog han själv har helgonförklarat får de fyra elementen jord, luft, eld och vatten spelrum genom existens, själsliv och konstnärskap. Ett spelrum vars yta dock inte är helt fri från friktioner, utan som också hotas av en apokalyptisk vision. Ett mardrömsslut för den jord vi ärvde.

Men hoppet sviker inte A Choir of Ghosts. Aldrig någonsin. I dess naturrike finns en ständig framåtrörelse. En väl organiserad motkraft och med den en nyckel till en bättre värld i form av en makalös förmåga att se och förstå andra människor.

På scen: 21.30

Fritt inträde!